• uk
  • en
Архів старого сайту

Інформація щодо проведеного 18 квітня 2019 р. у м. Києві круглого столу на тему: «Актуальні питання підготовки фахівців та науковців з аудиту в контексті змін у законодавстві України»

0

18 квітня 2019 року у м. Києві відбувся круглий стіл на тему: «Актуальні питання підготовки фахівців та науковців з аудиту в контексті змін у законодавстві України»,  організований Національною академією статистики, обліку та аудиту Державної служби статистики України. 

Представники Аудиторської палати України, а саме: Голова АПУ Каменська Тетяна Олександрівна та член Ради АПУ Редько Катерина Олександрівна взяли участь у події. Учасниками круглого столу були члени Комісії з атестації Проскуріна Н.М., Зубілевич С.Я. та  Бондар М.І, представники професійних спільнот ФПБАУ, ПАБУ, представники вищого викладацького  складу та науковці  українських ВНЗ, а також практикуючі аудитори.  

Ключові теми зустрічі – питання підготовки та підвищення кваліфікації фахівців та науковців з аудиту відповідно до змін у законодавстві України, вимоги до професії та проведення атестація аудиторів, відповідність освітніх методів, підходів та якості професійної освіти аудиторів сучасним вимогам роботодавців, форми безперервного професійного розвитку.

Учасники круглого столу підготували доповіді про найбільш актуальні питання, що є визначальними факторами в питанні фаховості українських аудиторів. Окрім теми освітнього процесу, присутні обговорили існуючу ситуацію на ринку послуг: окреслили проблеми, ключові точки та можливі механізми рішень. Під час заходу були представлені  результати опитувань аудиторських фірм щодо професійних компетенцій та особистих якостей,  які роботодавці вимагають від пошукачів.

Під час заходу відбулася продуктивна дискусія всіх учасників круглого столу.  Її результатом  став перелік  рішень, ідей та пропозицій для впровадження шляхом направлення у ВРУ, Міністерства освіти та науки, професійним організаціям.

 

Share.

About Author

Comments are closed.