• uk
  • en
Архів старого сайту

ДО ВАШОЇ УВАГИ ПРЕС-ОГЛЯД ЗАСІДАННЯ РАДИ АУДИТОРСЬКОЇ ПАЛАТИ УКРАЇНИ, яке відбулось 25 квітня 2019 року

0

25 квітня 2019 року відбулось засідання Ради Аудиторської палати України, у якому взяли участь 8 членів Ради Аудиторської палати України, делеговані до складу Ради Аудиторської палати України рішенням установчого з’їзду аудиторів України 14 липня 2018 р. – Каменська Т.О. (Голова АПУ), Барановська О.М., Дзюба Л.А., Редько К.О., Романюк М.В., Сушко Д.С., Церетелі Л.Г., Шульман М.К.

Також участь у засіданні взяв член Ради нагляду за аудиторською діяльністю державної установи «Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю» Канцуров О.О.

Упродовж засідання членами Ради Аудиторської палати України обговорювалися питання порядку денного в тому числі питання про інформаційні матеріали, що підготовлені на черговий з’їзд аудиторів України.

  1. Прийнято такі рішення як «Про Кошторис Аудиторської палати України на 2019 рік» та «Про розмір внеску, що сплачується суб’єктами аудиторської діяльності на користь Аудиторської палати України», яким визначено, що розмір внеску, який сплачується суб’єктами аудиторської діяльності на користь Аудиторської палати України, становить (без урахування податку на додану вартість) 0,8 відсотків суми винагороди за кожним договором з надання аудиторських послуг з обов’язкового аудиту підприємствам, які не є підприємствами, що становлять суспільний інтерес.

Із зазначеними рішеннями Ради Аудиторської палати України можна буде ознайомитися на офіційному веб-сайті Аудиторської палати України у розділі «Рішення Ради АПУ» за таким посиланням: https://www.apu.com.ua/2018/10/04/рішення-ради-апу/.

  1. Схвалено остаточну редакцію інформаційних матеріалів, які вносяться на розгляд та затвердження чергового з’їзду аудиторів України 18 травня 2019 року, з таких питань: «Про Статут Аудиторської палати України», що попередньо був схвалений на засіданні Ради Аудиторської палати України 31.01.2019 (протокол № 7); «Про Стратегію розвитку Аудиторської палати України», що попередньо була схвалена на засіданні Ради АПУ 13.12.2018 (протокол № 5); «Про внесення змін до Порядку скликання та проведення з’їзду аудиторів України», що попередньо був схвалений на засіданні Ради АПУ 20.12.2018 (протокол № 6) із змінами, схваленими на засіданні Ради АПУ 31.01.2019 (протокол № 7); «Про внесення змін до Положення про Раду Аудиторської палати України», що попередньо був схвалений на засіданні Ради АПУ 13.12.2018 (протокол № 5) із змінами, схваленими на засіданні Ради АПУ 31.01.2019 (протокол № 7), «Про Положення про членські внески», що попередньо було схвалене на засіданні Ради АПУ 20.12.2018 (протокол № 6), з урахуванням погоджених на засіданні Ради АПУ 28.03.2019 (протокол № 10) пропозицій, ініційованих за результатами громадських обговорень; «Про Положення про Комітет з контролю якості аудиторських послуг», що попередньо було схвалене на засіданні Ради АПУ 31.01.2019 (протокол № 7); «Про Науково-методичну Раду Аудиторської палати України, що попередньо було схвалене на засіданні Ради АПУ 20.12.2018 (протокол № 6);  «Про створення комісій Аудиторської палати України», «Про Положення про регіональні відділення Аудиторської палати України», яке попередньо було схвалене на засіданні Ради АПУ 20.12.2018 (протокол № 6) та «Про визначення розміру членських внесків». Із зазначеними інформаційними матеріалами можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Аудиторської палати України у розділі: «Черговий з’їзд аудиторів України» за посиланням: https://www.apu.com.ua/zau.
  2. Питання про Стратегію по заходах з популяризації аудиту та аудиторської діяльності та Класифікатор порушень і недоліків, що виявляються в ході зовнішнього контролю якості роботи суб’єкта аудиторської діяльності та аудиторів, у зв’язку з браком часу перенесено на наступне засідання.
  3. У ході засідання членами Ради Аудиторської палати України були розглянуті інші питання, за результатами обговорення яких прийняті відповідні рішення та доручення. Зокрема, Секретаріату Аудиторської палати України було доручено провести консультації в частині можливості асоційованого членства в АПУ; внести відомості у розділ «Аудитори» Реєстру аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності про аудиторів, які з поважних причин подали до Аудиторської палати України документи (заяву аудитора про внесення відомостей до Реєстру та реєстраційну форму) після 31 жовтня 2018 року.

Крім того, на черговому засіданні Ради Аудиторської палати України були розглянуті звернення, що надійшли до Аудиторської палати України, та погоджені відповіді на них.

Інформуємо членів Аудиторської палати України, що витяг з результативної частини протоколу засідання Ради АПУ буде оприлюднено на офіційному веб-сайті АПУ після оформлення протоколу засідання Ради АПУ відповідно до вимог Положення про Раду Аудиторської палати України, затвердженого рішенням установчого з’їзду аудиторів України від 14 липня 2018 року.

Додатково повідомляємо, що проведення позачергового засідання Ради Аудиторської палати України заплановано на 17 травня 2019 року.

 

Секретаріат Аудиторської палати України

26 квітня 2019 року

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.