• uk
  • en
Архів старого сайту

ДО ВАШОЇ УВАГИ ПРЕС-ОГЛЯД ЗАСІДАННЯ РАДИ АУДИТОРСЬКОЇ ПАЛАТИ УКРАЇНИ, яке відбулось 5 січня 2021 року

0

5 січня 2021 року відбулось позачергове засідання Ради Аудиторської палати України, у якому безпосередньо взяли участь 7 членів Ради Аудиторської палати України, а саме: Каменська Т. О. (Голова АПУ), Бондар В.П., Дзюба Л.А., Іщенко Н.І., Редько К.О., Романюк М. В., Сушко Д.С. Також участь у засіданні Ради Аудиторської палати України взяв член Ради нагляду за аудиторською діяльністю Державної установи «Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю» Канцуров О.О.

Упродовж засідання членами Ради Аудиторської палати України обговорювались питання порядку денного та приймались рішення.

Так, за результатами розгляду питання по проведеним перевіркам з контролю якості аудиторських послуг, Радою Аудиторської палати України були прийняті відповідні рішення про проходження перевірки з контролю якості та затверджені звіти про результати перевірок з контролю якості аудиторських послуг суб’єктів аудиторської діяльності, а також заслухана інформація Комітету з контролю якості аудиторських послуг щодо відстеження виконання суб’єктами аудиторської діяльності обов’язкових до виконання рекомендацій.

Із зазначеними рішеннями Ради Аудиторської палати України можна ознайомитися на офіційному вебсайті Аудиторської палати України у розділі «Рішення Ради АПУ» за таким посиланням: https://www.apu.com.ua/2018/10/04/рішення-ради-апу/.

За результатами перевірок відомостей, зазначених у скаргах, що надійшли до Аудиторської палати України та за поданням Комітету з контролю якості аудиторських послуг про застосування стягнення внаслідок невиконання рекомендацій за результатами перевірки з контролю якості аудиторських послуг, Радою Аудиторської палати України були прийняті рішення про порушення дисциплінарних справ стосовно суб’єктів аудиторської діяльності, розгляд яких призначено на 21 січня 2021 року.

У ході засідання членами Ради Аудиторської палати України були розглянуті інші питання, за результатами обговорення яких прийняті відповідні рішення та доручення.

Зокрема, Радою Аудиторської палати України вирішено, що заходи Аудиторської палати України, а саме: Міжнародна конференція «Актуальні питання розвитку аудиту: майбутнє професії» (24 листопада 2020 р.) та  веб-дискусія за темою «Консолідація фінансової звітності» (12 листопада 2020 р.), проведені в рамках безперервного професійного навчання аудиторів. Додатково інформуємо членів Аудиторської палати України, що у  найближчий час Секретаріатом Аудиторської палати України учасникам зазначених заходів будуть надіслані відповідні повідомлення.

На засіданні членами Ради Аудиторської палати України також були розглянуті звернення, що надійшли до Аудиторської палати України, в яких заявниками порушені питання, що не відносяться до компетенції Секретаріату Аудиторської палати України та Комітету з контролю якості аудиторских послуг. Членами Ради  Аудиторської палати України погоджені відповіді на зазначені звернення.

У ході засідання членами Ради Аудиторської палати України були розглянуті інші питання, за результатами обговорення яких прийняті відповідні рішення та доручення.

Інформуємо членів Аудиторської палати України, що витяг з результативної частини протоколу засідання Ради Аудиторської палати України буде оприлюднено на офіційному вебсайті Аудиторської палати України після оформлення протоколу засідання Ради Аудиторської палати України відповідно до вимог Положення про Раду Аудиторської палати України, затвердженого рішенням установчого з’їзду аудиторів України від 14 липня 2018 року (зі змінами).

 

Секретаріат Аудиторської палати України

9 січня 2021 року

Share.

Comments are closed.